אוכל

אוזני המן במילוי פרג של אידלסון 10

אוזני המן הקלאסיות בשדרוג מפנק במיוחד

| קונדיטוריית אידלסון 10 | פורסם 05/03/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

למלית

150 גרם פרג טחון טרי

רבע כוס חלב

1/3 כוס דבש (160 גרם)

2.5 כפות סוכר (50 גרם)

1/2 כפית מלח

מיץ לימון מלימון אחד

גרידה מלימון אחד

לבצק

200 גרם חמאה

כוס גדושה של אבקת סוכר (130 גרם)

1/2 כוס אבקת שקדים (50 גרם)

2 כוסות קמח

ביצה אחת

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

הכנת המלית: 1 מבשלים בסיר על אש נמוכה את הפרג, הדבש, החלב, הסוכר והמלח, עד שמתקבלת תערובת סמיכה. יש להשגיח ולערבב מדי פעם על מנת שהמלית לא תישרף. 2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים. מניחים בצד לצינון. הכנת הבצק:  3. מרככים את החמאה במיקסר עם אבקת הסוכר, אבקת השקדים, 1/2 כוס קמח, ביצה אחת ומלח. 4. כשהתערובת הופכת למסה אחידה מוסיפים את הקמח הנותר (כוס וחצי). 5. מכסים בניילון ומכניסים למקרר לשעתיים עד שהתערובת מתקררת. הכנת האוזניים:  (מחממים מבעוד מועד את התנור לחום של 150 מעלות צלסיוס) 6.מרדדים את הבצק המקורר לעובי של 4 מ"מ. 7. קורצים מן הבצק צורות של עיגולים שטוחים. 8. מורחים את העיגולים בביצה טרופה. 9. בעזרת שקית זילוף או כפית מניחים במרכז העיגולים כמות קטנה של מלית פרג. 10. מקפלים את קצוות העיגול לשלושה קיפולים ויוצרים צורת משולש. 11. אופים כ- 15-18 דקות ומקררים לפני ההגשה.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן