צילום׃ דרור כץ, פסקל פרץ-רובין
"סופגניות" מקמח מצה
עוגיות קלילות ומתוקות מהמטבח התוניסאי - לפסח מתוק במיוחד
פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל
| פורסם 24/03/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (30 מנות):
6 כפות קמח מצה
4 כפות מים
8 ביצים
3 כפיות ברנדי
שמן לטיגון עמוק
לסירופ
½1 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון
לעיטור
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
מעט סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח מצה ומים. טורפים במערבל במהירות נמוכה ומוסיפים ביצה אחר ביצה בהדרגה. מוסיפים ברנדי ומערבבים.
2 מחממים שמן בסיר עמוק, נוטלים בכף מהתערובת ויוצקים לשמן בעזרת כף נוספת (משתדלים ליצור כדורים שווים). מטגנים 3-2 דקות משני הצדדים עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.
3 להכנת הסירופ: מבשלים סוכר, מים ומיץ לימון בסיר בינוני כ-25 דקות, לקבלת סירופ צמיגי.
4 מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים את "הסופגניות". מבשלים כ-2 דקות ומסננים. מעטרים באגוזים קצוצים ובמעט סוכריות צבעוניות.