אוכל
צילום׃ דרור כץ, פסקל פרץ-רובין

"סופגניות" מקמח מצה

עוגיות קלילות ומתוקות מהמטבח התוניסאי - לפסח מתוק במיוחד

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 24/03/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

6 כפות קמח מצה
4 כפות מים
8 ביצים
3 כפיות ברנדי
שמן לטיגון עמוק

לסירופ

½1 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון

לעיטור

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
מעט סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1 מערבבים קמח מצה ומים. טורפים במערבל במהירות נמוכה ומוסיפים ביצה אחר ביצה בהדרגה. מוסיפים ברנדי ומערבבים.

2 מחממים שמן בסיר עמוק, נוטלים בכף מהתערובת ויוצקים לשמן בעזרת כף נוספת (משתדלים ליצור כדורים שווים). מטגנים 3-2 דקות משני הצדדים עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.

3 להכנת הסירופ: מבשלים סוכר, מים ומיץ לימון בסיר בינוני כ-25 דקות, לקבלת סירופ צמיגי.

4 מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים את "הסופגניות". מבשלים כ-2 דקות ומסננים. מעטרים באגוזים קצוצים ובמעט סוכריות צבעוניות.