אוכל
צילום׃ ליזי כהן

קניידלך ממצות

כופתאות מצה רכות וטעימות

דבורה שפיר | mako אוכל | פורסם 27/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 מצות

4 כפות שמן

4 ביצים שלמות

1/2 בצל בינוני

2 כפיות פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס קמח מצה

מעט אבקת אפייה

מעט אגוז מוסקט

מעט שקדים קצוצים

זנגוויל (ג'ינג'ר)

מלח

אופן ההכנה:

1 משרים את המצות במים קרים לכמה דקות, שמים במסננת וסוחטים עד להוצאת המים.

2 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא נהיה זהוב.

3 שוברים את המצות לחתיכות קטנות ומטגנים אותן עד שהן מתייבשות, והמחבת נראית יבשה ונקייה.

4 שמים את חתיכות המצה המטוגנות בקערה. מוסיפים את הביצים, התבלינים, קמח המצה ואבקת האפייה ומערבבים עד שהעיסה נהיית רכה. שימו לב שאין גושים באבקת האפייה. שמים את העיסה בצד למשך שעה.

5 מרטיבים את הידיים, מגלגלים כופתאות ומבשלים במרק רותח כרבע שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!