אוכל

מופלטה

קלאסיקה מרוקאית למימונה- הגרסה ללא השמרים

| mako | פורסם 13/04/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

1 קילוגרם קמח
1 כפית גדושה מלח
3 כוסות מים

לשימון:

1 כוס שמן

להגשה:

חמאה ודבש

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את המים ולשים כ-2 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. 2. יוצקים את השמן לצלחת עמוקה, יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס, טובלים כל כדור בשמן ומניחים על תבנית אפייה רחבה. יוצקים מעל הכדורים את שארית השמן, כך הכדורים לא יתייבשו. מנחים את הכדורים בצד לרבע שעה. 3. בינתיים מלהיטים את המחבת ומנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית. 4. משמנים את משטח העבודה ובעזרת כל כף היד משטחים בעדינות רבה כדור בצק, עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (הם בדרך כלל נקרעים קצת – לא נורא). 5. מניחים את העיגול הראשון על המחבת, אחרי דקה או שתיים בודקים אם הוא הזהיב אם כן הופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה. 6. מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, אחרי חצי דקה הופכים את הערמה ומניחים בראשה עוד עיגול בצק, חוזרים על הפעולה עד שבערימה יש 10 מופלטות. 7. מגישים עם דבש וחמאה.