צילום׃ SXC
מצות במילוי תפוחי אדמה ופטריות
מתבלים את פסח- לא עוד מצות יבשות
תמי אקרמן | תוכנית הבוקר של קשת
| פורסם 18/03/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
10 מצות
3-4 ביצים
4-5 תפו"א בינוניים
שמן לטיגון
2 בצלים
חבילת פטריות
אופן ההכנה:
1 מרטיבים את המצות בנדיבות ועוטפים במגבת למשך חצי שעה. 2. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בסיר עם מים עד להתרככות. מועכים את תפוחי האדמה המרוככחים לכדי פירה. 3. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מטגנים את הפטריות. 4. מוציאים את המצות מהמגבת ומניחים את הפירה על המצה, מוסיפים את הבצל והפטריות ומגלגלים. 5. בצלחת שוברים את הביצים ומערבבים, טובלים את המצה בביצים ומטגנים את המצה (כמו ציפוי לשניצל).