עוגת מסקרפונה ותפוחים
אווירת שבועות כבר עוטפת אותנו, והחיפושים אחרי העוגה המושלמת לערב החג בעיצומם. יש סיכוי גדול שעוגת הגבינה העשירה והקרמית הזאת, עם קוביות התפוחים המזוגגות, היא המנצחת הגדולה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתפוחים:
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3 תפוחים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
שליש כוס (70 גרם) סוכר
קליפת לימון מגוררת דק
לבסיס (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
150 גרם ביסקוויטים "פתי בר", טחונים לפירורים
100 גרם חמאה, מומסת
למלית:
3 ביצים
2 קופסאות (500 גרם) סה"כ גבינת מסקרפונה
1 כוס (200 גרם) יוגורט בקר
שני שליש כוס (140 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה.
2 מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים תפוחים ומאדים 3-4 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מוסיפים סוכר וקליפת לימון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מעבירים למסננת ומצננים היטב.
3 בינתיים מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-15 דקות להתייצבות.
4 מכינים את מלית הגבינה: טורפים ביצים בקערה. מוסיפים גבינת מסקרפונה, יוגורט, סוכר ותמצית וניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.
5 מרכיבים את העוגה ואופים: מוציאים את הבסיס מהמקפיא. מפזרים מעל את התפוחים ללא הנוזלים באופן שווה ויוצקים את מלית הגבינה.
6 אופים בתנור החם 40-50 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
7 מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.