אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

עוגת מסקרפונה ותפוחים

אווירת שבועות כבר עוטפת אותנו, והחיפושים אחרי העוגה המושלמת לערב החג בעיצומם. יש סיכוי גדול שעוגת הגבינה העשירה והקרמית הזאת, עם קוביות התפוחים המזוגגות, היא המנצחת הגדולה

שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד | פורסם 23/05/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתפוחים:

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

3 תפוחים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

שליש כוס (70 גרם) סוכר

קליפת לימון מגוררת דק

לבסיס (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

150 גרם ביסקוויטים "פתי בר", טחונים לפירורים

100 גרם חמאה, מומסת

למלית:

3 ביצים

2 קופסאות (500 גרם) סה"כ גבינת מסקרפונה

1 כוס (200 גרם) יוגורט בקר

שני שליש כוס (140 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה.

2 מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים תפוחים ומאדים 3-4 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מוסיפים סוכר וקליפת לימון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מעבירים למסננת ומצננים היטב.

3 בינתיים מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-15 דקות להתייצבות.

4 מכינים את מלית הגבינה: טורפים ביצים בקערה. מוסיפים גבינת מסקרפונה, יוגורט, סוכר ותמצית וניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.

5 מרכיבים את העוגה ואופים: מוציאים את הבסיס מהמקפיא. מפזרים מעל את התפוחים ללא הנוזלים באופן שווה ויוצקים את מלית הגבינה.

6 אופים בתנור החם 40-50 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.

7 מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

 

>> בפעם שעברה הכנו מאפה בצק עלים ופטריות

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו