אוכל
צילום׃ דרור כץ

מרק קובה לפסח

מתכון חמצמץ וקליל לחג

מאיר דנון | | פורסם 30/03/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

4 מצות מפוררות
500 גרם קמח מצה
3 ביצים
מלח ופלפל שחור

למילוי

500 גרם בשר בקר טחון
3 בצלים בינוניים קצוצים דק
מלח ופלפל שחור

למרק

1 כרפס (כרישה)
2 קישואים
4 תפוחי אדמה קלופים
1 כף אבקת מרק גדושה (או מרק עוף מערב החג)
6 ענפי נענע
1/4 כפית מלח לימון

אופן ההכנה:

1 הכנת הבצק: בקערה מניחים את המצות השבורות ומכסים במים חמים, משרים מספר דקות. סוחטים היטב את המצות בידיים ומניחים בקערה נקייה. מוסיפים את קמח המצה הביצים והתבלינים. לשים לבצק יציב אך לא יבש מדי. 2. הכנת המילוי: מערבבים את הבצל, הבשר והתבלינים ומתקנים תיבול. 3. יוצרים כדור קטן מן הבצק ומשטחים אותו לעיגול בקוטר כ 10 סנטימטר. מניחים במרכז העיגול מעט מן המילוי וסוגרים עם שולי העיגול. מרטיבים בעדינות את איזור הסגירה עם מעט מים כדי לאטמו. חוזרים על הפעולה עד להכנת כל הכמות. 4. הכנת המרק: מטגנים את הכרישה, מוסיפים את הקישואים, המים ואבקת המרק ומרתיחים מספר דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות גדולות, ומבשלים עד שהם כמעט מוכנים ומוסיפים את מלח הלימון, הנענע והקובה. מקפידים שהקובה לא יהיו צפופים (מומלץ להשתמש בסיר שטוח) ולערבב בעדינות מידי 5 דקות. כעבור 20 דקות מתקנים תיבול ומגישים.