אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

אוזני המן ללא סוכר

מתכון למאכל הפורימי המפורסם שלא מתפשר על פריכות הבצק או מתיקות המילוי

רן בן דוד | קפה גרג | פורסם 17/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

2 כוסות תחליף סוכר "כמו סוכר"

2 ורבע חבילות חמאה (200 גרם)

4-5 חלמוני ביצה

4.5 כוסות קמח

חצי כוס חלב

שקית אבקת אפייה

למילוי

חצי כוס תחליף סוכר

רבע כפית גרדת לימון

200 גרם פרג

40 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את אבקת הסוכר והחמאה.

2 מוסיפים חלמון בצורה איטית ואחריו את החלב.

3 מערבבים קמח ואבקת אפיה ומוסיפים בפעם אחת. מערבבים עד לקבלת הבצק,  אך לא יותר מזה.

4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה, לפחות שעתיים.

5 בינתיים מכינים את המילוי: מרתיחים חלב עם תחליף סוכר, מוסיפים גרדת לימון ופרג ומרתיחים שוב. מורידים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה ומקררים.

6 מחממים תנור ל-160 מעלות.

7 מרדדים לעובי של 2 מ"מ וחורצים בעזרת מקל או כוס.

8 שמים מילוי באמצע וסוגרים לצורת משולש.

9 אופים בתנור שחומם מראש, עד לקבלת צבע זהוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן