אוזני המן ללא סוכר
מתכון למאכל הפורימי המפורסם שלא מתפשר על פריכות הבצק או מתיקות המילוי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
2 כוסות תחליף סוכר "כמו סוכר"
2 ורבע חבילות חמאה (200 גרם)
4-5 חלמוני ביצה
4.5 כוסות קמח
חצי כוס חלב
שקית אבקת אפייה
למילוי
חצי כוס תחליף סוכר
רבע כפית גרדת לימון
200 גרם פרג
40 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את אבקת הסוכר והחמאה.
2 מוסיפים חלמון בצורה איטית ואחריו את החלב.
3 מערבבים קמח ואבקת אפיה ומוסיפים בפעם אחת. מערבבים עד לקבלת הבצק, אך לא יותר מזה.
4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה, לפחות שעתיים.
5 בינתיים מכינים את המילוי: מרתיחים חלב עם תחליף סוכר, מוסיפים גרדת לימון ופרג ומרתיחים שוב. מורידים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה ומקררים.
6 מחממים תנור ל-160 מעלות.
7 מרדדים לעובי של 2 מ"מ וחורצים בעזרת מקל או כוס.
8 שמים מילוי באמצע וסוגרים לצורת משולש.
9 אופים בתנור שחומם מראש, עד לקבלת צבע זהוב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!