אוכל
יח``צ׃ אלי בל, יחסי ציבור

סטייק סלמון ברוטב אסיאתי

מתכון מנצח לארוחת החג

קובי עבד | מסעדת MEATOS | פורסם 06/04/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 יחידות סטייק סלמון במשקל (150 גרם כל יחידה)
2 גזרים חתוכים למקלות
2 בצלים בינוניים פרוסים
3 שיני שום
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק (כשר לפסח)
1/2 כוס רוטב טריאקי (כשר לפסח)
פלפל שחור גרוס
מלח גס
שמן זית
2 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות. 1. הכנת הדג: מתבלים את הדגים בשמן זית, מלח ופלפל ומטגנים את הדג מכל צדדיו במחבת כבדה. 2. מוציאים את הדגים ומניחים בצד. 3. הכנת הרוטב: מוסיפים כף שמן זית לאותה מחבת שבה טוגנו הדגים. 4. מוסיפים את הגזר הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה. 5. מוסיפים רוטב טריאקי, רוטב צ'ילי ופלפל שחור גרוס לפי הטעם ומביאים לרתיחה. 6. לאחר הרתיחה מעבירים למעבד מזון וטוחנים קלות. 7. הרכבת המנה: מעבירים את הדגים לכלי מתאים לחימום בתנור. מוזגים את הרוטב על הדג האפוי ומחממים במשך 5 דקות בתנור שחומם מראש. 8. מוציאים את המנה ומפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה ומגישים.