אוכל

לביבות כרישה

עם תפוחי אדמה אפויים

סהר רפאל | מסעדת כדיתא | פורסם 08/12/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם בטטה מקולפת פרוסה בעובי של 2 ס"מ
150 גרם תפו"א מקולף ופרוס בעובי של 2 ס"מ
100 גרם כרישה קצוצה
2 כפות קמח
2 ביצים
כפית מלח
כפית פלפל
כפית תימין קצוץ
1/2 כפית אגוז מוסקט

לציפוי

פירורי קמח מצה

אופן ההכנה:

1 אופים יחד את תפוח האדמה והבטטה בחום של 200 מעלות למשך רבע שעה עם כיסוי.2. לאחר מכן מורידים את הכיסוי ואופים כ – 20 דקות נוספות באותו החום.3. מועכים למחית.4. מאדים את הכרישה עם שמן הזית יחד עם כל התבלינים.5. מאחדים את הכרישה, תפוח האדמה והבטטה, מוסיפים את הביצים ואת הקמח ומגלגלים ללביבות במשקל 50 גרם (בגודל כף יד).6. מצפים בביצה ובפירורי קמח מצה ומטגנים בשמן עמוק.

7 טיפ ללביבות: הסוד הוא להשתמש בשמן קאנולה בלבד, כשהוא טרי וללא טיגון קודם. לפני כל טיגון הקפידו לעטוף את הלביבה עם קמח וביצה, ושמרו שהשמן יהיה בחום הנכון. והכי חשוב: טגנו את הלביבה בצורה מדודה, ואל תגרמו לה לשחות בשמן.