אוכל
צילום׃ פסקל פרץ-רובין, יחסי ציבור

עוגת גבינה אפויה אוורירית

עוגה קלילה וטעימה שטעמה אף משתפר יום אחרי הכנתה

פסקל פרץ-רובין | http://www.pascalpr.co.il/ | פורסם 13/05/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק

½1–¾1 כוסות קמח, מנופה

1/4 כוס סוכר

75 גרם מרגרינה

1 ביצה

1 כף ברנדי

1 כפית תמצית וניל

1 כף גרידת לימון

קורט מלח

למלית

4 ביצים,מופרדות

1 כוס סוכר

400 גרם גבינה לבנה 9%

40 גרם מרגרינה, רכה

3/4 גביע לבן

1/4 כוס סולת

1/4 כוס קורנפלור

1 כף גרידת לימון (או תמצית וניל)

קורט מלח

לעיטור

1/4 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 לשים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק. משטחים בתבנית משומנת, כולל תחתית ודפנות.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 להכנת המלית מקציפים חלבונים במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, לקבלת קצף יציב.

4 בקערה נפרדת טורפים גבינה, מרגרינה, חלמונים, לבן, סולת, קורנפלור, גרידת לימון ומלח לתערובת חלקה.

5 מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ומבליעים אותו כליל.

6 יוצקים את התערובת על הבצק ואופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים שעה נוספת.

7 מצננים את העוגה בתוך התנור ובוזקים עליה אבקת סוכר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!>> לכל המתכונים לשבועות