עוגת גבינה אפויה אוורירית
עוגה קלילה וטעימה שטעמה אף משתפר יום אחרי הכנתה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לבצק
½1–¾1 כוסות קמח, מנופה
1/4 כוס סוכר
75 גרם מרגרינה
1 ביצה
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כף גרידת לימון
קורט מלח
למלית
4 ביצים,מופרדות
1 כוס סוכר
400 גרם גבינה לבנה 9%
40 גרם מרגרינה, רכה
3/4 גביע לבן
1/4 כוס סולת
1/4 כוס קורנפלור
1 כף גרידת לימון (או תמצית וניל)
קורט מלח
לעיטור
1/4 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 לשים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק. משטחים בתבנית משומנת, כולל תחתית ודפנות.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות.
3 להכנת המלית מקציפים חלבונים במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, לקבלת קצף יציב.
4 בקערה נפרדת טורפים גבינה, מרגרינה, חלמונים, לבן, סולת, קורנפלור, גרידת לימון ומלח לתערובת חלקה.
5 מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ומבליעים אותו כליל.
6 יוצקים את התערובת על הבצק ואופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים שעה נוספת.
7 מצננים את העוגה בתוך התנור ובוזקים עליה אבקת סוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!>> לכל המתכונים לשבועות