עוגת שמרים גבינה ותפוחי עץ
עוגת שמרים קלילה אך שובבה במילוי גבינתי מתוק ומחית תפוחי עץ
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
2 תבניות אינגליש קייק 25 ס"מ
לבצק
500 גרם קמח
20 גרם שמרים טריים
100 גרם סוכר
2 ביצים מס' 1
80 גרם חלב
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות, בטמפ' החדר
3 גרם מלח (קורט)
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית גרירת לימון
למלית
500 גרם גבינה כחושה 0% שומן
1 כף גדושה קורנפלור
3/4 כוס סוכר
קורט ונילין או כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 ביצה
100 גרם מלית תפוחי עץ (ניתן להשיג במרכולים)
לזיגוג
1 ביצה טרופה
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח במהירות איטית במיקסר עם וו לישה (גיטרה).
2 חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומביאים אותה לטמפרטורת החדר. כשהבצק מתאחד, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.
3 לבסוף מוסיפים את המלח, וממשיכים לערבב למספר שניות בלבד. מפסיקים את פעולת המיקסר על מנת לא לגרום לחימום הבצק.
4 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.
5 מערבבים את הגבינה הכחושה, הקורנפלור, הסוכר, הווניל, קליפת הלימון והביצה.
6 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד למלבן בעובי של 1/2 ס"מ.
7 חוצים כל חלק ל-2, מורחים מחצית מכמות המלית על שני העלים (ביחד) ומוסיפים 50 גרם מלית תפוחים.
8 מגלגלים לגלילות, קולעים את שתי הגלילות ומניחים בתבנית אינגליש קייק.
9 חוזרים על פעולת הרידוד והמילוי עם החצי השני של הבצק.
10 מתפיחים את העוגות עד להכפלת הנפח.
11 מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה.
12 מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.