אוכל
צילום׃ דן פרץ

עוגת שמרים גבינה ותפוחי עץ

עוגת שמרים קלילה אך שובבה במילוי גבינתי מתוק ומחית תפוחי עץ

מיקי שמו | mako | פורסם 03/06/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

2 תבניות אינגליש קייק 25 ס"מ

לבצק

500 גרם קמח
20 גרם שמרים טריים
100 גרם סוכר
2 ביצים מס' 1
80 גרם חלב
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות, בטמפ' החדר
3 גרם מלח (קורט)
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית גרירת לימון

למלית

500 גרם גבינה כחושה 0% שומן
1 כף גדושה קורנפלור
3/4 כוס סוכר
קורט ונילין או כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 ביצה
100 גרם מלית תפוחי עץ (ניתן להשיג במרכולים)

לזיגוג

1 ביצה טרופה
אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח במהירות איטית במיקסר עם וו לישה (גיטרה).

2 חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומביאים אותה לטמפרטורת החדר. כשהבצק מתאחד, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.

3 לבסוף מוסיפים את המלח, וממשיכים לערבב למספר שניות בלבד. מפסיקים את פעולת המיקסר על מנת לא לגרום לחימום הבצק.

4 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.

5 מערבבים את הגבינה הכחושה, הקורנפלור, הסוכר, הווניל, קליפת הלימון והביצה.

6 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד למלבן בעובי של 1/2 ס"מ.

7 חוצים כל חלק ל-2, מורחים מחצית מכמות המלית על שני העלים (ביחד) ומוסיפים 50 גרם מלית תפוחים.

8 מגלגלים לגלילות, קולעים את שתי הגלילות ומניחים בתבנית אינגליש קייק.

9 חוזרים על פעולת הרידוד והמילוי עם החצי השני של הבצק.

10 מתפיחים את העוגות עד להכפלת הנפח.

11 מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה.

12 מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.