אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פאי ריקוטה עם פירות העונה

פאי טעים ומיוחד המשלב בין מרקמה העדין של גבינת הריקוטה ובין ניחוחות ההדרים ומתיקות האגסים והתותים

גלית והנס ברטלה | מחלבות גד | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לתחתית (תבנית פאי בקוטר 26):

80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם סוכר

100 גרם קמח

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

לסירופ:

5 אגסים קלופים, מגולענים וחצויים

200 גרם תותי שדה טריים שטופים ונקיים מרוסקים בבלנדר

300 מ"ל מים

250 גרם סוכר

כף מיץ לימון

למלית:

500 גרם גבינה ריקוטה

250 גרם אבקת סוכר

25 גרם קורנפלור

5 חלמונים

5 חלבונים

50 גרם חלב

קליפה מגוררת של חצי לימון

קליפה מגוררת של חצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

אבקת סוכר

3-4 תותים שלמים ושטופים

אופן ההכנה:

1 להכנת תחתית הקראמבלס: מערבלים במיקסר עם גיטרה את החמאה, הסוכר, המלח והווניל במהירות איטית במשך דקה. מגרדים היטב את התחתית ודופן הקערה, מוסיפים את הקמח ושוב מערבלים עד לקבלת פירורים גסים. מעבירים למקרר עד לשימוש.

2 להכנת האגסים בסירופ: יוצרים בעזרת סכין דוגמת שתי וערב על כל מחצית אגס. מביאים לרתיחה את מחית התותים, המים, הסוכר והלימון. מוסיפים את האגסים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות. מכבים את האש ומכסים את הסיר למשך 20 דקות.

3 להכנת המלית: טוחנים במעבד מזון את גבינת הריקוטה, אבקת הסוכר, הקורנפלור, החלמונים, החלב, גרדת התפוז והלימון ותמצית הוניל עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לקערה גדולה.

4 מקציפים במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף עדין (מקפידים לא להגיע לקצף נוקשה כיוון שהוא עלול להתפרק בהמשך).

5 מוסיפים שליש מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים את התערובת בעזרת מקצף יד בצורה מהירה ונמרצת. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעזרת מקצף ידני עד לקבלת בלילה אחידה ואוורירית.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות.

7 מרכיבים את העוגה: מהדקים נייר אפייה לתבנית הפאי. מצפים את תחתית התבנית בשכבה אחידה וצפופה של פירורי הקראמבלס (כדאי לשמור מעט פירורים בצד כדי לפזר אותם על העוגה). יוצקים את מלית הריקוטה ומשטחים. מסננים את האגסים ומסדרים אותם על גבי המלית. זורים את שארית הקראמבלס.

8 אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות. מצננים לפני ההגשה, מניחים את התותים על העוגה ומפזרים אבקת סוכר לקישוט.