אוכל
צילום׃ דרור כץ

טרין ירקות שורש כפרי

מנה מצוינת כתוספת לשולחן הפסח

מאיר דנון | mako | פורסם 30/03/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

8 מצות שבורות
500 גרם קמח מצה
3 ביצים
מלח ופלפל שחור

למלית

2 יחידות בטטה חתוכה פרוסות
2 סלק קטן חתוך לפרוסות
2 תפוחי אדמה פרוסים
גזר קטן חתוך פרוסות
כרישה חתוכה לפרוסות
שורש פטרוזיליה / סלרי פרוס
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח פלפל ואגוז מוסקט מגורד
100 גרם מוצרלה מגורדת
50 גרם פרמזן מגורדת
כף צנובר קלוי

לשימון התבנית

50 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות 1. הכנת הבצק: בקערה מניחים את פירורי המצה ומכסים במים חמים, משרים מספר דקות וסוחטים היטב. מוסיפים את הקמח והביצים ומתבלים במלח ופלפל. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים כף מים. 2. מורחים את הטרין בחמאה רכה. מרדדים את הבצק ומצפים את הטרין בשכבת בצק בעובי של כ- 3 מילימטר. מניחים במקרר. 3. הכנת המלית: מניחים את ירקות השורש בתבנית ושופכים עליהם כ- 5 כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהם מוכנים. מתקנים תיבול. 4. מערבבים את השמנת והביצים, מוסיפים את הגבינות ומתבלים במלח, בפלפל ובמוסקט. 5. בתבנית הטרין מסדרים בהדרגה שכבה של ירקות השורש הצלויים ועליה שופכים מעט מתערובת השמנת המתובלת, חוזרים על התהליך עד למילוי התבנית. מכסים את הטרין בשכבה נוספת מן הבצק, ויוצקים ארובה במרכזו. 6. אופים בתנור בחום של 170-180 מעלות כ- 40 דקות עד לבישול הבצק והמלית. מצננים מעט ופורסים לפרוסות בעובי כ- 2 סנטימטר.