אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

ח'ליאה גרוזינית של טינה שימשילשווילי

תבשיל בשר עגל שהתיאור הכי הולם עבורו יהיה פשוט "ללקק את האצבעות": מתבשל לאט לאט עם פלפלים, בצל ועגבניות ומוגש עם המון גרעיני רימון, לשנה טובה ומבורכת. הכי טעים - עם פולנטה קרה ליד

טינה שימשילשווילי | mako אוכל | פורסם 28/09/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3 קילו בשר עגל, חתוך לקוביות בגודל 5X5 ס"מ

קילו וחצי בצל לבן קצוץ

100 גרם שום כתוש

350 גרם עגבניות מרוסקות

25 גרם זרעי כוסברה

5 גרם פלפל שאטה

35 גרם מלח

15 גרם פלפל שחור גרוס

15 יחידות עלי דפנה

חצי קילו גרגירי רימונים (ועוד כוס לקישוט)

300 גרם כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את בשר העגל במים עד לריכוך.

2 בסיר נפרד מערבבים את הבצל, השום, העגבניות המרוסקות, זרעי כוסברה, פלפל שאטה, מלח ופלפל שחור. מבשלים כרבע שעה.

3 מוסיפים את הבשר, עלי הדפנה והרימונים. מניחים את הסיר על מחבת הפוכה מעל להבה נמוכה למשך 7 שעות, ומפזרים את הכוסברה.

4 בודקים שהבשר רך לגמרי ומוסיפים את יתרת הרימונים.

*מומלץ להגיש על פולנטה קרה.