צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל
ח'ליאה גרוזינית של טינה שימשילשווילי
תבשיל בשר עגל שהתיאור הכי הולם עבורו יהיה פשוט "ללקק את האצבעות": מתבשל לאט לאט עם פלפלים, בצל ועגבניות ומוגש עם המון גרעיני רימון, לשנה טובה ומבורכת. הכי טעים - עם פולנטה קרה ליד
טינה שימשילשווילי | mako אוכל
| פורסם 28/09/16
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
3 קילו בשר עגל, חתוך לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
קילו וחצי בצל לבן קצוץ
100 גרם שום כתוש
350 גרם עגבניות מרוסקות
25 גרם זרעי כוסברה
5 גרם פלפל שאטה
35 גרם מלח
15 גרם פלפל שחור גרוס
15 יחידות עלי דפנה
חצי קילו גרגירי רימונים (ועוד כוס לקישוט)
300 גרם כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את בשר העגל במים עד לריכוך.
2 בסיר נפרד מערבבים את הבצל, השום, העגבניות המרוסקות, זרעי כוסברה, פלפל שאטה, מלח ופלפל שחור. מבשלים כרבע שעה.
3 מוסיפים את הבשר, עלי הדפנה והרימונים. מניחים את הסיר על מחבת הפוכה מעל להבה נמוכה למשך 7 שעות, ומפזרים את הכוסברה.
4 בודקים שהבשר רך לגמרי ומוסיפים את יתרת הרימונים.
*מומלץ להגיש על פולנטה קרה.