צילום׃ דניה ויינר
עוגת גבינה אפויה עם שטרויזל
בסיס של בצק פריך, מילוי גבינה מתוק ונימוח וציפוי פירורים שנמסים בפה
מיקי שמו | mako
| פורסם 03/06/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
תבנית עם דפנות גבוהות (אפשר חד פעמית בגודל 25 ס"מ).
לבצק הפריך
100 גרם חמאה קרה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
לשטרויזל
50 גרם חמאה קרה
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
למלית הגבינה
750 גרם גבינה 5%
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות אינסטנט פודינג, לבן
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק הפריך: מערבבים כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
2 מכניסים למקרר לחצי שעה ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.
3 מכינים את השטרויזל: מעבדים במעבד המזון את החמאה והסוכר. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד עיבוד קצרצר, עד לקבלת תערובת פירורית.
4 מערבבים את חומרי המלית ומוזגים על הבצק הפריך המרודד. מפזרים את השטרויזל (פירורי הבצק) ואופים ב-160מעלות כשעה.