אוכל
צילום׃ דניה ויינר

עוגת גבינה אפויה עם שטרויזל

בסיס של בצק פריך, מילוי גבינה מתוק ונימוח וציפוי פירורים שנמסים בפה

מיקי שמו | mako | פורסם 03/06/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית עם דפנות גבוהות (אפשר חד פעמית בגודל 25 ס"מ).

לבצק הפריך

100 גרם חמאה קרה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה

לשטרויזל

50 גרם חמאה קרה
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס קמח

למלית הגבינה

750 גרם גבינה 5%
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות אינסטנט פודינג, לבן

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הבצק הפריך: מערבבים כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.

2 מכניסים למקרר לחצי שעה ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.

3 מכינים את השטרויזל: מעבדים במעבד המזון את החמאה והסוכר. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד עיבוד קצרצר, עד לקבלת תערובת פירורית.

4 מערבבים את חומרי המלית ומוזגים על הבצק הפריך המרודד. מפזרים את השטרויזל (פירורי הבצק) ואופים ב-160מעלות כשעה.