צילום׃ דרור כץ, יחסי ציבור
סופגניות גבינה לבנה בלי שמרים
סופגניות בחצי שעה: אין שמרים שמעכבים את התהליך, ויש גבינה לבנה, שמעדנת ומעשירה את הבצק
פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל
| פורסם 14/12/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1/2 2 כוסות קמח מנופה
2 גביעים גבינה לבנה (5% או 9% שומן)
4 ביצים
1/3 כוס שמן קנולה
1/2 כפית אבקת אפייה
קליפה מגוררת מלימון או תפוז
1/4 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
שמן קנולה
לעיטור והגשה:
1/2 כוס ריבה אדומה
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מניחים בקערה רחבה את הקמח, ומוסיפים תוך כדי בחישה ולישה את הגבינה ויתר החומרים. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
2 צרים מהבצק כדורים בקוטר 3-4 ס"מ ומגלגלים במעט קמח. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב ומטילים לתוכו את כדורי הבצק. מטגנים עד שהכדורים מזהיבים.
3 מזלפים מעט ריבה בכל סופגנייה (הכי טוב עם שק זילוף) ובוזקים אבקת סוכר.