צילום׃ דן לב, באדיבות מחלבות גד
מאפינס תמרים, סילאן וריקוטה פרסקה
מאפה בוקר מתמרים וגבינת ריקוטה, שכיף לאכול ליד הקפה או התה
שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד
| פורסם 17/05/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
2 ביצים גדולות (L)
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה
½ כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
כוס (100 גרם) סילאן
1.5 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
10 תמרים מיובשים מזן מג'הול, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
2 טורפים בקערה ביצים. מוסיפים גבינת ריקוטה, שמן קנולה וסילאן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. בקערה אחרת מערבבים קמח וסוכר. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.
3 מוסיפים תמרים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד בתערובת.
4 יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית, עד שלושה רבעים מגובהם.
5 אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים.