אוכל
צילום׃ דן לב, באדיבות מחלבות גד

מאפינס תמרים, סילאן וריקוטה פרסקה

מאפה בוקר מתמרים וגבינת ריקוטה, שכיף לאכול ליד הקפה או התה

שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד | פורסם 17/05/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2 ביצים גדולות (L)

1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה

½ כוס (120 מ"ל) שמן קנולה

כוס (100 גרם) סילאן

1.5 כוסות (210 גרם) קמח תופח

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר

10 תמרים מיובשים מזן מג'הול, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.

2 טורפים בקערה ביצים. מוסיפים גבינת ריקוטה, שמן קנולה וסילאן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. בקערה אחרת מערבבים קמח וסוכר. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.

3 מוסיפים תמרים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד בתערובת.

4 יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית, עד שלושה רבעים מגובהם.

5 אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים.