אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

קיש עגבניות צלויות וגבינת עזים

מתכון לפשטידה שתרגש את כל המשפחה גם במראה וגם בטעמה. נראה מורכב אבל בעצם לא

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 24/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 279 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלית:

3 כוסות עגבניות שרי

2 כפות שמן זית

מלח גס

1 גליל גבינת עזים רכה (דוגמת פרומעז)

עלים מ-4 גבעולי בזיליקום

4 שיני שום, קצוצות

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לבצק:

כוס וחצי קמח מלא

1/4 כוס שמן זית

50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה:

1 חוצים את העגבניות ומערבבים עם שמן הזית. מניחים בשכבה אחת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים מלח גס וצולים בחום של 200 מעלות כ-25 דקות, עד שהעגבניות צלויות היטב ותחתיתן מתחילה להיחרך. מניחים לקירור. לא מכבים את התנור.

2 כדאי להכין את הבצק בזמן שהעגבניות בתנור: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי רך. אם הבצק יבש, מוסיפים כף שמן זית. אם הוא דביק, מוסיפים כף קמח.

3 מעבירים את פירורי הבצק לתבנית קיש בקוטר 22 ס"מ, משומנת היטב. משטחים ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. מחוררים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.

4 מעבירים את התבנית מהמקפיא ישירות אל התנור ואופים 10 דקות. מוצאים ומניחים לקלתית להתקרר מעט. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

5 חותכים מגליל הגבינה שלוש פרוסות דקות מאוד ושומרים לקישוט. את שאר הגליל חותכים ל- 9-8 פרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות על הקלתית שהתקררה מעט.

6 מגלגלים את עלי הבזיליקום יחד וחותכים לרצועות דקיקות. שומרים בצד כמה חצאי עגבנייה לקישוט. מערבבים את העגבניות, הבזיליקום והשום ומפזרים את התערובת בין פרוסות הגבינה.

7 טורפים היטב את השמנת עם הביצים, מלח ופלפל. יוצקים על המילוי.

8 מקשטים בפרוסות הגבינה ובעגבניות שנשמרו בצד. אופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות עד שפני הקיש יציבים וזהובים מעט. מחכים 15 דקות לפני שפורסים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות