אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

עוגת מסקרפונה ושוקולד ללא אפייה

עוגה גבינה נפלאה אשר אינה מצריכה אפייה, וייחודה בשכבות טורט לייקעך שהוספגו בשוקולד ודבש ובציפוי שוקולד מריר

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 19/05/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חומרים לתבנית קוטר 24 ס"מ:

2 שכבות טורט לייקעך בעובי 1 ס"מ כל אחת (ניתן לקנות בכל חנות, ולהקפיא את היתרה לשימוש עתידי)

לרוטב השוקולד המיועד לטורט:

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

כוס ורבע (300 מ"ל) חלב

כפית דבש

לקציפת גבינה:

2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה

כוס וחצי (360 מ"ל) חלב

מיכל שמנת מתוקה

שליש כוס (70 גרם) סוכר

שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לציפוי השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 להכנת רוטב השוקולד לטורט: שמים את השוקולד הקצוץ בקערה שתכיל בנוחות גם את הנוזלים. מביאים לרתיחה את החלב והדבש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד להמסה, מכסים ומצננים.

2 להכנת קציפת הגבינה: מקציפים במיקסר שמנת, חלב וסוכר עד לקבלת קצפת רכה. מפחיתים את מהירות המיקסר, מוסיפים את אבקת הווניל ומקציפים כדקה נוספת שמים את גבינת המסקרפונה בקערה גדולה ומקפלים לתוכה בעדינות שליש מכמות הקצפת עד להטמעה ולאחר מכן את יתרת הקצפת, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.

3 להרכבת העוגה: מניחים על גבי תחתית התבנית את שכבת הטורט לייקעך הגדולה מבין השתיים ומספיגים בשליש מכמות רוטב השוקולד. יוצקים מעל את מחצית מקציפת הגבינה ומניחים מעל את השכבה השנייה והמוקטנת של הטורט לייקעך. מספיגים אותה ביתרת רוטב השוקולד ויוצקים את יתרת קציפת הגבינה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (ואפשר לשמור עד 4 ימים).

4 להכנת ציפוי השוקולד: מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים על גבי השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה, מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. אם הציפוי מתקשה במהלך הצינון, מחממים כמה שניות במיקרוגל ומערבבים. יוצקים על העוגה לפני ההגשה.