סופגניות קלאסיות עשירות
סופגניות כמעט רגילות לגמרי, לאנשים שלא אוהבים שמתחכמים להם עם החנוכה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (30 מנות):
1 ק"ג קמח
1 שקית או קוביה שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר לאפייה ביתית (לא חובה)
100 גר' מרגרינה רכה
4 ביצים מס' 2
⅔ כוס סוכר (130 גר')
1 כף שטוחה מלח
2 כפיות תמצית וניל איכותית
3 כפות ברנדי
קליפת לימון מגוררת
עד ¼1 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)
שמן לטיגון עמוק
ריבה איכותית למילוי
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
1 שמים בקערת מיקסר את כל החומרים פרט למים, מוסיפים בהדרגה את המים ומעבדים עד לקבלת בצק רך ועדין שניתק מהדפנות. משהים את הבצק מכוסה להתפחה כ-30 דקות. 2. צרים כדורים (בגודל ביצה גדולה, כ-65 גר') ומניחים על מגש משומן עם רווחים ביניהם. מתפיחים שוב עד הכפלת הנפח. 3. מחממים בסיר שמן לטיגון (כ-5 ס"מ עומק השמן), מכניסים כף עץ לשמן ובודקים שמופיעות בועות קטנות מסביב לה, רק אז מרימים הסופגניות בעזרת כף שטוחה משומנת, ומניחים בשמן בזהירות כשצידן העליון כלפי מטה. מטגנים כל צד כ-½1 דקות עד להזהבה. 4. מניחים על מגש מרופד בנייר סופג. בעוד הסופגנייה חמה מזריקים ריבה ובוזקים מעל אבקת סוכר (ניתן למלא בממרח חלבה, בריבת חלב, או לצפות בשוקולד מומס עם סוכריות צבעוניות).