אוכל
צילום׃ אסף אמברם, יחסי ציבור

אוזני המן במילוי ריקוטה מבצק פריך

אוזני המן מפתיעות במילוי מעודן מבפנים ובצק נימוח מבחוץ. שילוב מנצח לחג הפורים

דודו אוטמזגין | קמח מאסטר שף | פורסם 25/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

לבצק:

210 גרם חמאה קרה

כוס ורבע (150 גרם) אבקת סוכר

רבע כוס (50 מ"ל) שמנת מתוקה

3.5 חלמונים

מקל וניל חצוי לאורכו

קליפת לימון מגורדת

2.5 כוסות (360 גרם) קמח

מילוי הגבינה:

370 גרם גבינת ריקוטה

50 גרם סוכר (רבע כוס)

50 גרם ביצים (1 ביצה מס' 3)

40 גרם פודינג אינסטנט וניל (חצי שקית)

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר. מוסיפים את השמנת המתוקה והחלמונים בהדרגה. מוסיפים את תוכן מקל הווניל וקליפת הלימון. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כ-4 שעות במקרר.

2 מילוי הגבינה: מערבבים את כל חומרי המילוי במטרפה ידנית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים ארבע שעות במקרר (רצוי להכין את המליות יום קודם).

3 אוזני ההמן: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2.5 מ"מ. קורצים עיגולים עם מקדד בקוטר 5 ס"מ, ממלאים בכפית מהמילוי ,יוצרים אוזן המן מהדקים היטב. מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה. מחממים תנור לטורבו ל-180 מעלות ואופים כ- 15 דקות.

 

המתכון באדיבות קמח מאסטר שף.

 

>> כל המתכונים לאוזני המן

>> וכל המתכונים לפורים