צילום׃ יחסי ציבור
עוגת סולת וקרם מסקרפונה מתובל
מתכון ייחודי לעוגת סולת עם שבבי שוקולד ותפוז עם נגיעות של הל ומתקתקות של דבש
סהר רפאל | מסעדת "כדיתא" ומסעדת "כרמים"
| פורסם 13/05/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
¼ 2 כוסות (300 גרם) סולת
4 כוסות (300 גרם) קוקוס
½ 1 כוסות (300 גרם) שמן
6 ביצים
½ 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כוס (150 גרם) שוקולד צ'יפס
גרידה מתפוז אחד
מיץ מתפוז אחד
לסירופ
½ כוס סוכר
1 כוס מים
לקרם מסקרפונה
300 גרם גבינת מסקרפונה
1 כפית הל טחון
קוורט אגוז מוסקט
3 כפות דבש
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מערבבים את כל מרכיבי העוגה למסה אחידה. יוצקים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
3 הכנת סירופ הסוכר: מרתיחים כוס מים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסתו. "משקים" את העוגה המוכנה בעודה חמה בסירופ הסוכר בעזרת כף, עד לספיגת כל הסירופ בעוגה.
4 הכנת קרם מסקרפונה: מערבבים היטב את כל המרכיבים, עד לקבלת קרם חלק ואחיד. חותכים את העוגה לריבועים, מניחים מעל כף גדושה מקרם המסקרפונה ומגישים.