אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת סולת וקרם מסקרפונה מתובל

מתכון ייחודי לעוגת סולת עם שבבי שוקולד ותפוז עם נגיעות של הל ומתקתקות של דבש

סהר רפאל | מסעדת "כדיתא" ומסעדת "כרמים" | פורסם 13/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

¼ 2 כוסות (300 גרם) סולת
4 כוסות (300 גרם) קוקוס
½ 1 כוסות (300 גרם) שמן
6 ביצים
½ 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כוס (150 גרם) שוקולד צ'יפס
גרידה מתפוז אחד
מיץ מתפוז אחד

לסירופ

½ כוס סוכר
1 כוס מים

לקרם מסקרפונה

300 גרם גבינת מסקרפונה
1 כפית הל טחון
קוורט אגוז מוסקט
3 כפות דבש

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2  מערבבים את כל מרכיבי העוגה למסה אחידה. יוצקים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

3 הכנת סירופ הסוכר: מרתיחים כוס מים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסתו. "משקים" את העוגה המוכנה בעודה חמה בסירופ הסוכר בעזרת כף, עד לספיגת כל הסירופ בעוגה.

4 הכנת קרם מסקרפונה: מערבבים היטב את כל המרכיבים, עד לקבלת קרם חלק ואחיד. חותכים את העוגה לריבועים, מניחים מעל כף גדושה מקרם המסקרפונה ומגישים.