אוזני המן במילוי שוקולד מתפצפץ
למה אנחנו מתים על המתכון הזה? כי הוא קל ומהיר יחסית, כי המלית שלו פשוטה וכי הוא שומר על יחס מבורך של 50-50 בין בצק למילוי. מתכון של מאפיית לחמים, שהילדים ישתגעו ממנו וההורים גם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
40 גרם (כשליש כוס) שקדים טחונים דק
קורט מלח
180 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
40 גרם (3 כפות) סוכר
70 גרם (כשלושת רבעי כוס) אבקת סוכר
ביצה
למלית:
100 גרם ממרח שוקולד שאוהבים
חבילת עוגיות פתי בר מפוררות (250 גרם)
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח והשקדים הטחונים לתוך קערה ומוסיפים את המלח.
2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון). מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 עוצרים את המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח והשקדים הטחונים. לשים בידיים מעט מאוד, רק עד שכל המרכיבים מתאחדים לכדי בצק.
4 משטחים את הבצק לצורה של מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של מינימום שעה.
5 בזמן שהבצק נח מכינים את המלית: מערבבים את ממרח השוקולד והעוגיות בקערה, ומעבירים למקרר.
6 מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2-3 מ"מ.
7 קורצים עיגולים בעזרת קורצן עגול או כוס הפוכה, מורחים מים על הבצק עם מברשת, ומניחים כפית מהמלית במרכז העיגול. מרימים את הפאה הרחוקה עד לקו המלית, בעזרת האגודלים מרימים את שתי הפאות הנוספות למרכז ומהדקים את חיבורי הפאות עד שנוצר משולש. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
8 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-10-12 דקות, עד להזהבה. אחרי שאוזני ההמן מצטננות, אפשר לפזר עליהן אבקת סוכר.
* המתכון באדיבות אורי שפט ממאפיית לחמים.