אוכל
צילום׃ דן לב, הפסח שלנו

מרק תפוחי אדמה ופטריות

מרק סמיך, טעים ומשביע עם טעמים נהדרים. את פטריות היער מומלץ לטגן סמוך להגשה, אבל האמת היא שהמרק ייצא מצוין גם אם תכינו הכל מראש

תמר כהן צדק | הפסח שלנו | פורסם 06/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 תפוחי אדמה אדומים בינוניים, קלופים

1 בצל

1 גזר, קלוף

2 גבעולי סלרי

5 שיני שום שלמות, קלופות

1 סלסילת פטריות שמפיניון

מלח

פלפל שחור

1 סלסילת פטריות יער, חתוכות לפרוסות

1 כף חמאה

להגשה:

1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 חותכים את תפוחי האדמה, הבצל, הגזר והסלרי לחתיכות גסות. מניחים את הירקות החתוכים, השום ופטריות השמפיניון בסיר. מוסיפים 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד להתרככות, כ-40 דקות בערך.

2 מעבירים את תכולת הסיר, כולל המים, לבלנדר וטוחנים היטב (או טוחנים באמצעות בלנדר מוט).

3 מחזירים את המרק לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים.

4 מחממים במחבת כף חמאה ומקפיצים את פטריות היער עד שהן משחימות ומתרככות. מוסיפים את פטריות היער לסיר המרק, בוחשים ומוזגים לקערות הגשה. מקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

בספר "הפסח שלנו" מאוגדים מתכוני הסדר של מיטב השפים בישראל. כל הכנסותיו קודש לקניית סלי מזון לנזקקים לחג הפסח

>>> לרכישת הספר ב-39 ש"ח