אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

"נקניק" שוקולד עם פיסטוקים

חטיף טעים טעים וכשר לפסח, שמכינים מראש וחותכים את הכמות הרצויה ממש לפני ההגשה

| נטע בשביל השוקולד | פורסם 10/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 מצות

1 כוס יין מתוק (עדיף אדום)

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס חלב

2 כפות אבקת קקאו

1 כוס סוכר

1 כפית נס קפה

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3 כפות ליקר קוואנטרו

1/2 כוס פיסטוקים קלויים

אופן ההכנה:

1 מפוררים את המצות ומשרים אותן ביין.

2 ממיסים בסיר על אש קטנה את החלב, אבקת הקקאו, השוקולד, הסוכר והקפה הנמס.

3 מסירים מהאש ומוספים את החמאה. מערבבים עד להמסה ומוסיפים את הליקר.

4 סוחטים את המצות, מוסיפים לתערובת יחד עם הפיסטוקים, ומערבבים.

5 מחלקים את התערובת לשלוש, מגלגלים כל שליש בנייר אלומיניום או נייר אפייה לגליל מאורך, ומצננים במקרר כשעתיים.

6 לפני ההגשה חותכים את הגליל לפרוסות ומפזרים פיסטוקים מעל.