צילום׃ יחסי ציבור
"נקניק" שוקולד עם פיסטוקים
חטיף טעים טעים וכשר לפסח, שמכינים מראש וחותכים את הכמות הרצויה ממש לפני ההגשה
| נטע בשביל השוקולד
| פורסם 10/04/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
8 מצות
1 כוס יין מתוק (עדיף אדום)
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית נס קפה
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 כפות ליקר קוואנטרו
1/2 כוס פיסטוקים קלויים
אופן ההכנה:
1 מפוררים את המצות ומשרים אותן ביין.
2 ממיסים בסיר על אש קטנה את החלב, אבקת הקקאו, השוקולד, הסוכר והקפה הנמס.
3 מסירים מהאש ומוספים את החמאה. מערבבים עד להמסה ומוסיפים את הליקר.
4 סוחטים את המצות, מוסיפים לתערובת יחד עם הפיסטוקים, ומערבבים.
5 מחלקים את התערובת לשלוש, מגלגלים כל שליש בנייר אלומיניום או נייר אפייה לגליל מאורך, ומצננים במקרר כשעתיים.
6 לפני ההגשה חותכים את הגליל לפרוסות ומפזרים פיסטוקים מעל.