אוכל
צילום׃ דרור כץ

טירמיסו כשר לפסח

עוגה קלילה וכיפית לחג

מאיר דנון | null | פורסם 30/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

7 חלבונים
7 כפות סוכר
150 גרם אבקת שקדים
2 כפות קמח מצה
200 גרם אבקת סוכר
כוס קפה מצוננת מוכנה מ- 3 כפיות קפה נמס ומים חמים

למלית

500 גרם מסקרפונה
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
200 גרם סוכר

לקישוט

אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1 הכנת הבצק: מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב, מוסיפים את אבקת השקדים, אבקת הסוכר וקמח המצה. מקפלים בעדינות ואופים בתבנית מצופה בנייר אפייה כ 10-15 דקות. מצננים ומורידים את הבצק מנייר האפייה (אם הוא נקרע בעת ההפרדה- לא נורא). 2. הכנת הקרם: בקערת מיקסר מקציפים את כול חומרי המלית עד לקבלת מרקם יציב. 3. בתבנית הגשה (אפשר גם בגביעים אישיים) מניחים שכבת בצק, מספיגים במעט קפה קר ומורחים שכבת קרם יפה (כסנטימטר וחצי). חוזרים על הפעולה פעם נוספת. ומצננים. 4. לפני ההגשה, מפזרים מעט אבקת קקאו לשבירת את המתיקות, מגישים מיד.