אוכל
צילום׃ Koki Iino, GettyImages IL

ריזוטו חריימה ופילה קרפיון

תבשיל דגים מעולה לחג הפסח

| ארגון מגדלי הדגים | פורסם 05/04/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לדג

6 פילטים של קרפיון במשקל 180 גרם כל אחד, נקי מעצמות
( לבקש ממוכר הדגים לנקות את הקרפיון מעצמות)
שמן זית
מלח
גרידת לימון

לריזוטו

1 ליטר ציר ירקות, דגים,
כף שמן זית
3 בצלי שאלוט קצוצים
2 כפיות כרישה קצוצה
500 גרם אורז עגול לריזוטו
2 כוסות וורמוט לבן
2 כפות הריסה מרוקאית
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מעושנת ( לא חובה )
מיץ מלימון אחד
100 גרם חמאה- למעוניינים במתכון חלבי
130 גרם גבינת פרמז'ן- למעוניינים במתכון חלבי

אופן ההכנה:

1 הדג: מתבלים את הדגים במלח ובגרידת לימון. שמים מעט שמן זית במחבת וצולים את הדג כ-2 דקות מכל צד. 2. הריזוטו: מטגנים את בצלי השאלוט והכרישה הקצוצה בשמן זית כ-2 דקות. מוסיפים אורז לטיגון נוסף של 2 דקות. 3. מוסיפים לאורז הוורמוט ומבשלים עד לספיגת כל הנוזלים. לאחר מכן ממשיכים בבישול, תוך כדי הוספת הציר בהדרגה עד לספיחת כל הנוזל. 4. מוסיפים את ההריסה, הלימונים הכבושים, הפטרוזיליה, הפלפל הקלוי, הכמון והפפריקה המעושנת. מוסיפים את המיץ לימון. 5. למעוניינים במתכון חלבי-מורידים את האורז מהאש ומוסיפים את החמאה והפרמז'ן תוך כדי תנועת קיפול. מוסיפים מלח לפי הצורך.