אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עינוגי שוקולד לפסח

עוגיות שוקולד מצופות אבקת סוכר כמו של קונדיטוריה

| לחם טאטי | פורסם 31/03/09 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

650 גרם שוקולד מריר באיכות גבוהה 72% מוצקי קקאו

100 גרם חמאה

60 גרם ברנדי או קוניאק

5 ביצים

180 גרם סוכר

155 גרם קמח תפוחי- אדמה

110 גרם שקדים טחונים לאבקה

2 גרם אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר עם מטרפה את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.2. ממיסים במיקרוגל או בבן מארי את השוקולד והחמאה, לאחר מכן מוסיפים את האלכוהול.3. מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים בזריזות.4. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.5. משטחים את התערובת בתבנית גבוהה (או קערה רחבה) ולמקפיאים למשך 6 שעות.6. מוציאים מן המקפיא ומגלגלים את התערובת לכדורים קטנים.7. לאחר יצירת הכדורים מגלגלים אותם באבקת סוכר.

8 מחממים תנור לחום של 190 מעלות.  9. מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה תוך יצירת רווח אחד מן השני. 10. מכניסים לתנור ואופים במשך 6-7 דקות.