אוכל
צילום׃ none

אוזני המן במילוי פרג וצימוקים

המתכון המנצח של מאפיית לחמים. עשו זאת בעצמכם

| מאפיית לחמים | פורסם 18/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

לבצק:

3 וחצי כוסות קמח

1/2 כוס שקדים טחונים דק ומנופים

275 גרם חמאה

2 ביצים

כוס אבקת סוכר

3 כפות סוכר

קורט מלח

כפית אבקת אפייה

למלית:

כוס וחצי חלב

300 גרם פרג טרי טחון

כוס סוכר

50 גרם צימוקים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם)

3 כפות ריבה / דבש

קליפה מגוררת מלימון שלם

למשיחה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 הכנת הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.

2 בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).

3 מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.

4 עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים.

5 לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.

6 משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה.

7 בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-15 דקות.

8 מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים.

9.מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה .

10 מקררים את המלית בכלי.

11 מחממים תנור ל-180 מעלות.

12 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.

13 מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק.

14 סוגרים לצורת אוזן המן.

15 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.

16 מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

מתכוני אוזני המן נוספים:

>> מתכון: אוזני המן של קפה גרג

>> מתכון: אוזני המן במילוי חלבה של קונדיטוריית בן עמי

>> מתכון: אוזני המן עם תמרים של רולדין

>> מתכון: אוזני המן עם פרג של אידלסון 10

>> מתכון: אוזני המן עם שקדים וצימוקים

>> מתכון: אוזני המן במילוי רחת לוקום

>>> כל המתכונים לאוזני המן