אוזני המן במילוי פרג וצימוקים
המתכון המנצח של מאפיית לחמים. עשו זאת בעצמכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
לבצק:
3 וחצי כוסות קמח
1/2 כוס שקדים טחונים דק ומנופים
275 גרם חמאה
2 ביצים
כוס אבקת סוכר
3 כפות סוכר
קורט מלח
כפית אבקת אפייה
למלית:
כוס וחצי חלב
300 גרם פרג טרי טחון
כוס סוכר
50 גרם צימוקים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם)
3 כפות ריבה / דבש
קליפה מגוררת מלימון שלם
למשיחה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 הכנת הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.
2 בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).
3 מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
4 עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים.
5 לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.
6 משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה.
7 בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-15 דקות.
8 מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים.
9.מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה .
10 מקררים את המלית בכלי.
11 מחממים תנור ל-180 מעלות.
12 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.
13 מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק.
14 סוגרים לצורת אוזן המן.
15 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.
16 מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
מתכוני אוזני המן נוספים:
>> מתכון: אוזני המן של קפה גרג
>> מתכון: אוזני המן במילוי חלבה של קונדיטוריית בן עמי
>> מתכון: אוזני המן עם תמרים של רולדין
>> מתכון: אוזני המן עם פרג של אידלסון 10
>> מתכון: אוזני המן עם שקדים וצימוקים