אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

סבייה תימנית של מירי הטלי

מכירים סבייה? גם אנחנו לא הכרנו אבל מדובר בקלאסיקה תימנית שמכינים בראש השנה וגם בתענוג גדול של בצק חם וטרי עם רסק עגבניות, שזה בכלל כליל השלמות. מכינים? תזמינו אותנו בבקשה

מירי הטלי | mako אוכל | פורסם 28/09/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 374 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

קילו קמח

4 כפות סוכר

כף מלח

רבע כפית שמרים יבשים

שקית אבקת אפייה

כ-3 כוסות מים פושרים

לסבייה:

שמן קנולה

200 גרם מרגרינה או חמאה

חלמון ביצה

שומשום (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 לשים היטב את כל חומרי הבצק, ומניחים בצד (בתוך קערה) ל-10 דקות.

2 לשים שנית את הבצק, מורחים אותו במעט שמן, מחזירים לקערה ומניחים שוב בצד ל-10 דקות.

3 לשים שוב את הבצק, מחזירים לקערה ומניחים לו לנוח כשעה וחצי.

4 מחלקים את הבצק לכ-30 חתיכות קטנות ועוד חתיכה אחת גדולה יותר, ומניחים להן לנוח על משטח העבודה כ-10 דקות.

5 בתוך תבנית אפייה מרובעת (של תנור סטנדרטי) שמים נייר אפייה ומורחים אותו במרגרינה או חמאה.

6 מרדדים על נייר האפייה את חתיכת הבצק הגדולה, ומורחים אותה במרגרינה או חמאה.

7 ממשיכים כך עם כל חתיכות הבצק – שכבה מרודדת מעל זו הקודמת, מריחה של מרגרינה או חמאה, וכך הלאה עד לחתיכה האחרונה.

8 מורחים מעל חתיכת הבצק המרודדת האחרונה את החלמון ומפזרים את השומשום.

9 אופים בחום של 180 מעלות כשעה ומגישים עם רסק עגבניות, סחוג וביצים קשות.