אוכל
תמונת AVI׃ שיעור פרטי1

עוגת שוקולד פיסטוק לפסח

עוגה עשירה וכשרה של לחם טאטי

ברי סייג | לחם טאטי | פורסם 29/03/09 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה

2 ביצים מספר 2
2 חלמונים
4 כפות סוכר
160 גרם פיסטוק טחון גס (כוס)
80 גרם שקד טחון (1/2 כוס)
10 גרם קקאו (כפית)
160 גרם שוקולד-ציפס (כוס)
2 חלבונים
30 גרם סוכר (כף וחצי)
20 גרם חמאה מומסת

לגאנש

100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

העוגה: 1 מחממים תנור ל-170 מעלות.2. מקציפים 2 ביצים, 2 חלמונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.3.מערבבים את הפיסטוק, השקד, הקקאו והשוקולד ציפס, ומוסיפים לתוך תערובת הביצים המוקצפות תוך קיפול ידני.4.מקציפים 2 חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף חזק ומוסיפים לתערובת הביצים והשוקולד.5. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.6. אופים כ-45 דקות על 170 מעלות. 

 

גאנש השוקולד:1 מרתיחים את השמנת בתוך סיר קטן, מורידים מהאש ויוצקים פנימה את השוקולד.2. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.3. מקררים לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה.

 

>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג.