עוגת שוקולד פיסטוק לפסח
עוגה עשירה וכשרה של לחם טאטי
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה
2 ביצים מספר 2
2 חלמונים
4 כפות סוכר
160 גרם פיסטוק טחון גס (כוס)
80 גרם שקד טחון (1/2 כוס)
10 גרם קקאו (כפית)
160 גרם שוקולד-ציפס (כוס)
2 חלבונים
30 גרם סוכר (כף וחצי)
20 גרם חמאה מומסת
לגאנש
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
העוגה: 1 מחממים תנור ל-170 מעלות.2. מקציפים 2 ביצים, 2 חלמונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.3.מערבבים את הפיסטוק, השקד, הקקאו והשוקולד ציפס, ומוסיפים לתוך תערובת הביצים המוקצפות תוך קיפול ידני.4.מקציפים 2 חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף חזק ומוסיפים לתערובת הביצים והשוקולד.5. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.6. אופים כ-45 דקות על 170 מעלות.
גאנש השוקולד:1 מרתיחים את השמנת בתוך סיר קטן, מורידים מהאש ויוצקים פנימה את השוקולד.2. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.3. מקררים לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה.
>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג.