אוכל
צילום׃ לירז נווה, חטאים מתוקים

סופגניות ביס ללא שמרים

סופגניות יווניות מהירות וקלות להכנה בגודל ביס ובציפוי מושחת של שוקולד

לירז נווה | הבלוג חטאים מתוקים | פורסם 01/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 223 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

1/2 1 כוסות קמח

3 כפיות אבקת אפיה

4 כפות סוכר

4 כפות שמן קנולה

3/4 כוס חלב

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

לסירופ סוכר

3 כוסות סוכר

2 כוסות מים

מעט מיץ לימון

לסירופ שוקולד

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1 בקערה בינונית מאחדים את אבקת האפיה והקמח. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר, השמן, החלב והביצה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2 מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, יוצרים כדורים קטנים בגודל של שזיף קטן, בעזרת ידיים מעט משומנות, ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ונותנים לסופגניות להתקרר.

3 מעבירים לצלחת הגשה ומזלפים מעל דבש, מייפל או סירופ סוכר.

4 להכנת סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את הסוכר יחד עם המים וממשכים לבשל עד שהסירופ הופך לסמיך וזהוב מעט. מוסיפים את מיץ הלימון ומכבים את האש. מזלפים מעל הסופגניות בעזרת כפית ומגישים.

5 להכנת ציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד לבן בקערה קטנה ושוקולד מריר בקערה קטנה. רצוי להמיס את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות בכל פעם, כדי לא לשרוף אותו. בעזרת סכין למריחה מורחים את השוקולד מעל הסופגניות ומעטרים עם זילופי שוקולד לבן, קוקוס קלוי או סוכריות צבעוניות.

>> לכל מתכוני הסופגניות