צילום׃ Werner Amann, GettyImages IL
ג'חנון כשר לפסח
ממולא חציל רומני
שאול בן אדרת | מסעדת קימל
| פורסם 13/04/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (7 מנות):
1 קילוגרם קמח מצה
2 כוסות מים
1 חבילת מרגרינה
פלפל מלח לפי הטעם
4 כפות שמן
2 חצילים
8 שיני שום
1 גמבה טריה קצוצה לקוביות קטנות
4 כפות דבש סילאן
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח, המים המרגרינה והשמן ומוסיפים מלח פלפל לפי הטעם. יוצרים בצק קשה. מכניסים למקרר למספר שעות. 2. קולים את החצילים על האש עד לריכוך, קולפים מהקליפה ומוסיפים את השום, המלח, הפלפל והגמבה. מערבבים. 3. מוציאים את בצק הג'חנון, מרדדים ויוצרים כדורים בכף היד. ליצור בכוסות עיגולים. ממלאים בחצילים וסוגרים יחד לכדור בצק. 4. מניחים בסיר ג'חנון נייר פרגמנט, ועליו מניחים את כל הכדורים. שמים מעל 1/2 חבילת מרגרינה חתוכה לקוביות, ואת הסילאן. 5. מכניסים לתנור על חום שבת למשך כל הלילה. 6. מוציאים ומגישים עם סלסת סחוג או סלט חצילים.