צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים
סופלה כשר לפסח
קינוח תפוזי אוורירי וקציפתי, שמשאיר את הבטן קלילה ושמחה
דליה מאיר | קסמים מתוקים
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
תרסיס שמן
אבקת סוכר
30 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
15 גרם אגוזי לוז טחונים ומנופים במסננת
1/2 כוס חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד די גדול
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית קורנפלור
2 חלמונים
2 חלבונים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים במרכזו תבנית תנור ריקה.
2 מרססים את התבניות האישיות בתרסיס השמן, מאבקים באבקת סוכר ומנערים כך שהסוכר יכסה גם את הדפנות. הופכים כדי להיפטר מהעודפים.
3 ממיסים בסיר קטן את החמאה יחד עם הסוכר, האגוזים, החלב, קליפת התפוז והמיץ. מערבבים עד שהתערובת מתחילה לבעבע.
4 מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים במרץ עד שמסמיך מעט.
5 מצננים מעט ומערבבים פנימה את החלמונים.
6 מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, מקפלים בעדינות לתוך תערובת החלב, ויוצקים לתבניות האישיות.
7 אופים כ- 20 דקות, עד שהסופלה תופח ומשחים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.