אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

סופלה כשר לפסח

קינוח תפוזי אוורירי וקציפתי, שמשאיר את הבטן קלילה ושמחה

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

תרסיס שמן
אבקת סוכר
30 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
15 גרם אגוזי לוז טחונים ומנופים במסננת
1/2 כוס חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד די גדול
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית קורנפלור
2 חלמונים
2 חלבונים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים במרכזו תבנית תנור ריקה.

2 מרססים את התבניות האישיות בתרסיס השמן, מאבקים באבקת סוכר ומנערים כך שהסוכר יכסה גם את הדפנות. הופכים כדי להיפטר מהעודפים.

3 ממיסים בסיר קטן את החמאה יחד עם הסוכר, האגוזים, החלב, קליפת התפוז והמיץ. מערבבים עד שהתערובת מתחילה לבעבע.

4 מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים במרץ עד שמסמיך מעט.

5 מצננים מעט ומערבבים פנימה את החלמונים.

6 מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, מקפלים בעדינות לתוך תערובת החלב, ויוצקים לתבניות האישיות.

7 אופים כ- 20 דקות, עד שהסופלה תופח ומשחים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.