אוכל

כדורי שוקולד עשירים לפסח

קינוח קל להכנה

אלינוער רבין | ממתקי כרמית | פורסם 01/04/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

2 כוסות שוקולד צ'יפס 60% מוצקי קקאו של כרמית (400 גרם)
25 גרם חמאה מלוחה רכה
½ מכל שמנת חמוצה של פעם (100 גרם)
½ מכל שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
½ כוס אגוזי לוז קלויים קצוצים גס (50 גרם)
2 כפות ליקר בטעם תפוז - קואנטרו

לציפוי

½1 כוסות שוקולד צ'יפס 60% מוצקי קקאו של כרמית (300 גרם)

אופן ההכנה:

1 ממיסים 350 גרם שוקולד (½1 כוסות) עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים, על להבה נמוכה, או במיקרוגל. 2. בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד. מוסיפים את 50 גרם (½ כוס) השוקולד צ'יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד. מכסים ביריעת פלסטיק ומצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה. 3. בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים ובעזרת ידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהם 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ- ½2 סנטימטר. מצננים במקרר. 4. הכנת הציפוי: ממיסים את 300 גרם השוקולד צ'יפס מעל אמבט מים. 5. בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת. כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. הכדורים נשמרים היטב במקרר זמן ממושך.