אוכל

ברקוקש

מעדן מרוקאי של קוסקוס סולת מתוק

| mako | פורסם 13/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

לקוסקוס סולת:

1/2 קילוגרם סולת

1/2 כוס קמח

1/2 כוס מים

1/2 כפית מלח

לבישול:

2 כוסות מים

2 כוסות חלב

להגשה:

רוויון

חמאה

סוכר או דבש

קינמון

אגוזים מסוגים שונים שבורים

צימוקים בהירים

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מים בקוסקוסייר (סיר גדול לאידוי עם מסננת דקת חורים מעליו) 2. מערבבים את הקמח, המלח והסולת. מניחים שליש מתערובת הסולת והקמח בקערה ומערבבים עם המים, עד שמתקבלים כדורנים קטנטנים בגודל גרגרי אורז. מניחים שליש נוסף של קמח וסולת ושוב מערבבים עם שליש מהמים, חוזרים על הפעולה עם יתרת תערובת הקמח והסולת. 3. מעבירים את גרגרי הסולת למסננת ומאדים כעשרים דקות. 4. פורשים מגבת מטבח או בד חיתול על תבנית האפייה של התנור ומפזרים מעליה בשכבה דקה את גרגרי הסולת לצינון. 5. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את שתי כוסות המים, מוסיפים שתי כוסות של פתיתי הסולת ומערבבים, מנמיכים את הלהבה מוסיפים את שתי כוסות החלב, מביאים לסף רתיחה תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש. 6. מעבירים לקעריות ומערבבים פנימה קוביית חמאה, מעט קינמון, סוכר או דבש, אגוזים וצימוקים (מה שלא אוהבים ניתן להשמיט) בצד מגישים רוויון לשתייה.