אוכל
תמונת AVI׃ שיעור פרטי עם אהרוני

לביבות ארטישוק ירושלמי

מוגש קר או חם עם שמנת חמוצה או קרם פרש

גולן גורפינקל, מסעדת דלאל | מסעדת "דלאל" | פורסם 09/12/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 שורשי ארטישוק ירושלמי מקולף ושטוף

2 תפו"א מקולף ושטוף

1 בצל לבן בינוני ומקולף

2 גבעולי בצל ירוק שטופים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כפית נענע קצוצה

6 יח עלי סלרי קצוצים

3 כפות כוסברה קצוצה

2 יח שום כתוש

2 כפות קמח

2 כפות פירורי לחם

חצי כפית כמון

1כף שטוחה קארי

2 ביצים שלמות טרופות

1 כפית סויה

מלח

פלפל שחור

מחבת גדולה עם רבע כוס שמן מעורב ( זית ,סויה )

אופן ההכנה:

1 מגרדים את תפוח האדמה והארטישוק ירושלמי על פומפייה בחלקה העבה, סוחטים את התערובת המגורדת ומעבירים לכלי עמוק וגדול.

2 קוצצים דק את הבצל הלבן והירוק ומוסיפים את הבצלים, הפטרוזיליה, הכוסברה, הקמח, פירורי הלחם, הקארי ומלח ופלפל.

3 טורפים מעט את הביצים ומוסיפים לתערובת יחד עם הסויה ומערבבים היטב.

4 מחממים את השמן במחבת לחום בינוני.

5 יוצרים בעזרת כף ערימת תערובת ומורידים לתוך השמן בעזרת כף שנייה ומשטחים מעט.

6 מטגנים לצבע זהוב משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.

7 ניתן להגיש קר וחם ולשלוח לילדים לבית הספר. אפשר גם להגיש עם שמנת חמוצה או קרם פרש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל מתכוני הלביבות