לביבות ארטישוק ירושלמי
מוגש קר או חם עם שמנת חמוצה או קרם פרש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 שורשי ארטישוק ירושלמי מקולף ושטוף
2 תפו"א מקולף ושטוף
1 בצל לבן בינוני ומקולף
2 גבעולי בצל ירוק שטופים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית נענע קצוצה
6 יח עלי סלרי קצוצים
3 כפות כוסברה קצוצה
2 יח שום כתוש
2 כפות קמח
2 כפות פירורי לחם
חצי כפית כמון
1כף שטוחה קארי
2 ביצים שלמות טרופות
1 כפית סויה
מלח
פלפל שחור
מחבת גדולה עם רבע כוס שמן מעורב ( זית ,סויה )
אופן ההכנה:
1 מגרדים את תפוח האדמה והארטישוק ירושלמי על פומפייה בחלקה העבה, סוחטים את התערובת המגורדת ומעבירים לכלי עמוק וגדול.
2 קוצצים דק את הבצל הלבן והירוק ומוסיפים את הבצלים, הפטרוזיליה, הכוסברה, הקמח, פירורי הלחם, הקארי ומלח ופלפל.
3 טורפים מעט את הביצים ומוסיפים לתערובת יחד עם הסויה ומערבבים היטב.
4 מחממים את השמן במחבת לחום בינוני.
5 יוצרים בעזרת כף ערימת תערובת ומורידים לתוך השמן בעזרת כף שנייה ומשטחים מעט.
6 מטגנים לצבע זהוב משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
7 ניתן להגיש קר וחם ולשלוח לילדים לבית הספר. אפשר גם להגיש עם שמנת חמוצה או קרם פרש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!