קובה כורדית של מרים יהושע
קובה בסגנון כורדי - מילוי בשר טעים ומתובל, מעוצבת כמו פיתה שמחזיקים ביד, מטוגנת או מבושלת - הכל הולך. הבעיה היחידה - לשולחן היא כנראה לא תגיע, זה לגמרי מסוג הדברים שנחטפים בעודם במטבח
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (15 מנות):
לבצק:
קילו בורגול בגודל בינוני
חצי קילו חזה עוף, טחון דק
חצי קילו בשר מספר 2 ללא שומן, טחון דק
כוס וחצי סולת
כף מלח
מים לפי הצורך
למלית:
2 קילו בשר אדום מספר 2, טחון דק
חצי כוס שמן
2 בצלים, קצוצים דק
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1 הבצק: שוטפים ומסננים את הבורגול. מוסיפים לבורגול הרטוב את שאר הרכיבים (חזה עוף, בשר טחון, סולת ומלח) ולשים היטב. מוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת תערובת דביקה.
2 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומעבירים כל חלק במעבד מזון לכמה פולסים (כך שהוא יישאר דביק).
3 המלית: מטגנים את הבשר ומערבבים כל הזמן כדי שלא יהיו גושים. כשכל הנוזלים מתאדים מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד להזהבה.
4 מוסיפים לפי הטעם מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה ומקררים את התערובת.
5 מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר 5 ס"מ. יוצרים בכל כדור גומה עם היד וממלאים ב-2 כפות מהמלית. סוגרים את הבצק לכדור ומשטחים אותו כמה שניתן.
6 מבשלים את הקובה כ-40 דקות במרק ירקות או במרק צח. אם רוצים, מטגנים את הקובה אחרי הבישול.