אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

קובה כורדית של מרים יהושע

קובה בסגנון כורדי - מילוי בשר טעים ומתובל, מעוצבת כמו פיתה שמחזיקים ביד, מטוגנת או מבושלת - הכל הולך. הבעיה היחידה - לשולחן היא כנראה לא תגיע, זה לגמרי מסוג הדברים שנחטפים בעודם במטבח

מרים יהושע | mako אוכל | פורסם 28/09/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לבצק:

קילו בורגול בגודל בינוני

חצי קילו חזה עוף, טחון דק

חצי קילו בשר מספר 2 ללא שומן, טחון דק

כוס וחצי סולת

כף מלח

מים לפי הצורך

למלית:

2 קילו בשר אדום מספר 2, טחון דק

חצי כוס שמן

2 בצלים, קצוצים דק

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 הבצק: שוטפים ומסננים את הבורגול. מוסיפים לבורגול הרטוב את שאר הרכיבים (חזה עוף, בשר טחון, סולת ומלח) ולשים היטב. מוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת תערובת דביקה.

2 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומעבירים כל חלק במעבד מזון לכמה פולסים (כך שהוא יישאר דביק).

3 המלית: מטגנים את הבשר ומערבבים כל הזמן כדי שלא יהיו גושים. כשכל הנוזלים מתאדים מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד להזהבה.

4 מוסיפים לפי הטעם מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה ומקררים את התערובת.

5 מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר 5 ס"מ. יוצרים בכל כדור גומה עם היד וממלאים ב-2 כפות מהמלית. סוגרים את הבצק לכדור ומשטחים אותו כמה שניתן.

6 מבשלים את הקובה כ-40 דקות במרק ירקות או במרק צח. אם רוצים, מטגנים את הקובה אחרי הבישול.