אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

גפילטע פיש קלאסי

מתכון לכבוד החג

זמי שרייבר | מסעדת סנדר | פורסם 09/09/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

קרפיון שלם (1-1.5 קילו)

2 ביצים קשות

2 ביצים חיות

2 בצלים

גזרים

כפית פלפל שחור

מלח על פי הטעם

2 כפות סוכר

100 גרם קמח מצה

2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1 את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכול פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות.

2 מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל וקמח המצה ו- 2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה.

3 את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל, גזר פרוסים ועלי דפנה. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי, כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים.

4 בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.

מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה בזמן הגשה ניתן לקשט את הדג עם הגזר ששימש כמצע לדגים בסיר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה