אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פאי שוקולד בניחוח אגוזים

תחתית חמאתית ופריכה במילוי שמנתי של שוקולד-נוגט

תמי רוברג | מסעדת רוברג | פורסם 26/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

100 גרם סוכר
200 גרם חמאה או מחמאה (קרה)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
300 גרם קמח
20 גרם שקדים טחונים

למילוי

500 מ"ל שמנת
400 גרם שוקולד
2 ביצים
מעט ברנדי
50 גרם קרם נוגט (מחית אגוזי לוז)
50 גרם קרוקנט שקדים/ בוטנים/ אגוזי לוז/ אפשר גם פקאן סיני

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מערבבים במיקסר את הסוכר, המחמאה, הביצה והוניל יחד, עד לקבלת עיסה חלקה.

2 מוסיפים את הקמח יחד עם השקדים ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מדי).

3 מחממים מעט את השמנת, מכבים את האש ומוסיפים לה שוקולד. מוסיפים את הביצים, הנוגט והברנדי תוך כדי ערבוב.

4 מחממים תנור ל-170 מעלות.

5 מרדדים את הבצק על תבנית פאי בעובי 3 מילימטר, מפזרים את הקרוקנט על התחתית ויוצקים את מילוי השוקולד.

6 אופים כחצי שעה, עד לקבלת שולים זהובים וקבלת מילוי רך כמו פודינג.