צילום׃ יחסי ציבור
פאי שוקולד בניחוח אגוזים
תחתית חמאתית ופריכה במילוי שמנתי של שוקולד-נוגט
תמי רוברג | מסעדת רוברג
| פורסם 26/08/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה או מחמאה (קרה)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
300 גרם קמח
20 גרם שקדים טחונים
למילוי
500 מ"ל שמנת
400 גרם שוקולד
2 ביצים
מעט ברנדי
50 גרם קרם נוגט (מחית אגוזי לוז)
50 גרם קרוקנט שקדים/ בוטנים/ אגוזי לוז/ אפשר גם פקאן סיני
אופן ההכנה:
1 להכנת הבצק: מערבבים במיקסר את הסוכר, המחמאה, הביצה והוניל יחד, עד לקבלת עיסה חלקה.
2 מוסיפים את הקמח יחד עם השקדים ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מדי).
3 מחממים מעט את השמנת, מכבים את האש ומוסיפים לה שוקולד. מוסיפים את הביצים, הנוגט והברנדי תוך כדי ערבוב.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות.
5 מרדדים את הבצק על תבנית פאי בעובי 3 מילימטר, מפזרים את הקרוקנט על התחתית ויוצקים את מילוי השוקולד.
6 אופים כחצי שעה, עד לקבלת שולים זהובים וקבלת מילוי רך כמו פודינג.