אוזני המן מופחתות קלוריות
מתכון נפלא לאוזני המן ללא קלוריות מיותרות, רק בחצי שעה עבודה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 חבילה סוכר וניל (10 גרם)
100 גרם מלטיטול (חצי כוס), או תחליף אחר שמחליף סוכר ביחס של 1:1
½ כוס מים
½ כוס רסק תפוחים ללא סוכר (100 גרם)
3½ כוסות קמח (500 גרם. אפשר להמיר עד חצי מהכמות בקמח מלא)
½ שקית אבקת אפייה (כפית)
20 גרם סיבים תזונתיים
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל
למלית הפרג:
100 מ"ל חלב
150 גרם מלטיטול (3/4 כוס), או תחליף אחר שמחליף סוכר ביחס של 1:1
כף שטוחה קינמון
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
120 גרם פרג, טחון טרי
50 גרם אגוזי מלך קצוצים (חצי כוס)
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר וניל, מלטיטול, מים ורסק תפוחים עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, סיבים תזונתיים, גרידת לימון ותמצית וניל ומעבדים עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
3 בינתיים מכינים את המלית: מביאים לרתיחה את החלב עם המלטיטול, הקינמון, מיץ הלימון והגרידה, החמאה ותמצית הווניל.
4 כשהנוזל רותח מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה עד שהפרג סופג את הנוזלים. מכבים את האש, מוסיפים את האגוזים ומניחים להצטנן לחלוטין.
5 מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (על משטח מקומח) וקורצים עיגולים קטנים.
6 מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ומקפלים לצורת משולש.
7 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-150 מעלות כ-15 דקות. מצננים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!