אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אוזני המן מופחתות קלוריות

מתכון נפלא לאוזני המן ללא קלוריות מיותרות, רק בחצי שעה עבודה

אורן בקר | בית הספר לאפייה "אורן בקר סדנאות שף" | פורסם 01/03/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

1 חבילה סוכר וניל (10 גרם)

100 גרם מלטיטול (חצי כוס), או תחליף אחר שמחליף סוכר ביחס של 1:1

½ כוס מים

½ כוס רסק תפוחים ללא סוכר (100 גרם)

3½ כוסות קמח (500 גרם. אפשר להמיר עד חצי מהכמות בקמח מלא)

½ שקית אבקת אפייה (כפית)

20 גרם סיבים תזונתיים

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 כפית תמצית וניל

למלית הפרג:

100 מ"ל חלב

150 גרם מלטיטול (3/4 כוס), או תחליף אחר שמחליף סוכר ביחס של 1:1

כף שטוחה קינמון

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

2 כפות חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

120 גרם פרג, טחון טרי

50 גרם אגוזי מלך קצוצים (חצי כוס)

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר וניל, מלטיטול, מים ורסק תפוחים עד לקבלת תערובת אחידה.

2 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, סיבים תזונתיים, גרידת לימון ותמצית וניל ומעבדים עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.

3 בינתיים מכינים את המלית: מביאים לרתיחה את החלב עם המלטיטול, הקינמון, מיץ הלימון והגרידה, החמאה ותמצית הווניל.

4 כשהנוזל רותח מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה עד שהפרג סופג את הנוזלים. מכבים את האש, מוסיפים את האגוזים ומניחים להצטנן לחלוטין.

5 מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (על משטח מקומח) וקורצים עיגולים קטנים.

6 מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ומקפלים לצורת משולש.

7 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-150 מעלות כ-15 דקות. מצננים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן