אוכל
צילום׃ mako

עוגת מצות בקרם שוקולד רוזמרי

המאסט הכי גדול של פסח, במילוי שוקולדי משודרג

יניב גור אריה | סטוקו מתחם אירועים | פורסם 28/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 129 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

5 מצות
2 כוסות יין פורט או חלב

לקרם

250 סמ"ק (1 חבילה) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
300 גרם שוקולד רוזמרי
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס ליקר פרנג'ליקו או ברנדי

אופן ההכנה:

1 להכנת הקרם: מרתיחים שמנת וחמאה ומסירים מהאש. מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שנמס. מוסיפים ליקר ומערבבים לתערובת חלקה, מצננים קלות.

2 טובלים מצה ביין ומניחים במגש, מורחים מעל קרם, מרטיבים עוד מצה, מניחים מעל, מעל קרם וכך הלאה, השכבה העליונה היא שכבת קרם.

3 מקררים לפחות 5 שעות לפני שפורסים.