אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת דבש לחה עם משמש

שילוב מתוק במיוחד של דבש ומשמשים בעוגה פשוטה, רכה וחגיגית

| יד מרדכי | פורסם 12/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית עגולה מספר 26

לעוגה

1 כוס דבש מפרחי בר או דבש מפרחי הדרים

4 ביצים

4 כפות סוכר חום

2\1 כוס שמן זית לתיבול מעודן

4 כפות מעדן משמש 100% פרי

4\3 כוס מים

1 כפית תמצית וניל איכותית

2\1 כפית סודה לשתיה + 3 כוסות קמח מנופים יחד

2\1 כוס אבקת שקדים, או שקדים טחונים דק

לסירופ

2 כפות מעדן משמש 100% פרי

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1 משמנים ומקמחים היטב תבנית אפייה.

2 מחממים תנור ל-175 מעלות.

3 מערבבים יחד את מעדן המשמש ו-3/4 כוס מים ומוסיפים כפית תמצית וניל. 4. בקערה גדולה נפרדת מקציפים ביצים, מוסיפים סוכר ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח, קל ובהיר.

5 מוסיפים שמן בזילוף עדין ואחריו את הדבש, וכשזה נספג מזלפים את המים עם מעדן המשמש ותמצית הווניל.

6 עוברים למהירות נמוכה, מוסיפים בבת אחת קמח ואבקת שקדים, ומקציפים רק עד שהכל אחיד.

7 מעבירים לתבנית ואופים למשך 45 דקות בתנור שחומם מראש. בודקים ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה וכשיוצא נקי- מכבים ומוציאים.

8 אחרי 10 דקות משחררים את העוגה בעדינות מהתבנית, בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.

9 להכנת הסירופ מבשלים על אש קטנה את מעדן המשמש והמים ומסננים.

10 מזלפים מעל העוגה באחידות את הסירופ ומגישים.