אוזני המן מבצק פריך ושמנת במילוי פרג
אי אפשר לחגוג את פורים בלי אוזני המן, קבלו מתכון לאוזני המן מבצק משודרג עם מלית פרג קלאסית
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
לבצק:
3 כוסות קמח, מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה (או מרגרינה)
1/2 גביע שמנת
2 ביצים
1 כף גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות תמצית רום
1-1/2 כוס אבקת סוכר
למלית:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
100 גרם פרג טחון
1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים
50 גרם צימוקים בהירים
2 כפות פירורי ביסקוויטים
2 כפות דבש
1 כף תמצית וניל
1 כף תמצית רום
אופן ההכנה:
1.להכנת הבצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר.
2 מוסיפים את שאר החומרים, מלבד אבקת הסוכר, ולשים לבצק חלק. משהים שעה במקרר.
3 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.
4 מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.
5 מעבירים לתבניות משומנות ומסדרים ברווחים שווים. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר
6 להכנת המלית: מחממים את החלב בסיר תוך בחישה, עד רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הנוזל נספג.
7 מסירים מהאש, מוסיפים את שאר החומרים, בוחשים היטב ומצננים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא !