אוכל

אוזני המן מבצק פריך ושמנת במילוי פרג

אי אפשר לחגוג את פורים בלי אוזני המן, קבלו מתכון לאוזני המן מבצק משודרג עם מלית פרג קלאסית

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 29/02/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 103 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לבצק:

3 כוסות קמח, מנופה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה (או מרגרינה)

1/2 גביע שמנת

2 ביצים

1 כף גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות תמצית רום

1-1/2 כוס אבקת סוכר

למלית:

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

100 גרם פרג טחון

1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים

50 גרם צימוקים בהירים

2 כפות פירורי ביסקוויטים

2 כפות דבש

1 כף תמצית וניל

1 כף תמצית רום

אופן ההכנה:

1.להכנת הבצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר.

2 מוסיפים את שאר החומרים, מלבד אבקת הסוכר, ולשים לבצק חלק. משהים שעה במקרר.

3 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.

4 מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

5 מעבירים לתבניות משומנות ומסדרים ברווחים שווים. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר

6 להכנת המלית: מחממים את החלב בסיר תוך בחישה, עד רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הנוזל נספג.

7 מסירים מהאש, מוסיפים את שאר החומרים, בוחשים היטב ומצננים.

לכתבה המלאה לחצו כאן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא !