יח``צ׃ יחסי ציבור
פטה כבד עוף לחג
מתכון פשוט להכנה של השף דודו כהן
דודו כהן |
| פורסם 06/04/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 קילוגרם כבד עוף
100 גרם מחמאה
50 גרם דבש
2 חלמונים
40 סמ"ק ברנדי
פלפל גרוס
מלח גס
אופן ההכנה:
1 צורבים את הכבד בצליה משני הצדדים (יש להיזהר לא לייבש). 2. במעבד מזון מכניסים את המחמאה עם החלמונים, מערבבים יחדיו, מוסיפים את הכבדים ומעבדים עד קבלת מרקם אחיד וחלק. 3. מוסיפים את הדבש, הברנדי, מלח ופלפל ומעבדים שנית עד קבלת ממרח כבד עוף חלק ואחיד. 4. טועמים ומשפרים לפי הטעם והצורך. 5. אופציונאלי: עם סיום ההכנה מעבירים את הממרח לכלי אישי חד פעמי (משומן בשמן) ומקררים למשך הלילה. מוציאים מהכלי ופורסים לצלחת אישית.