צילום׃ טל גליק
אוזני המן נימוחות
אוזני המן במילוי תמרים משגע. את הבצק צריך להכין יום קודם, אך התוצאה שווה את המאמץ
פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל
| פורסם 29/02/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
לבצק:
250 גרם חמאה
150 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
3 כוסות קמח, מנופה
למלית התמרים:
500 גרם ממרח תמרים
1 כפית קינמון טחון
1 כף שמן
100 גרם אגוזים או שקדים, קצוצים
אופן ההכנה:
1 להכנת הבצק: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר במשך הלילה.
2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס.
3 מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים למשולשים. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.
4 מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
5 להכנת המלית: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!