אוכל
צילום׃ טל גליק

אוזני המן נימוחות

אוזני המן במילוי תמרים משגע. את הבצק צריך להכין יום קודם, אך התוצאה שווה את המאמץ

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 29/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לבצק:

250 גרם חמאה

150 גרם אבקת סוכר

3 חלמונים

3 כוסות קמח, מנופה

למלית התמרים:

500 גרם ממרח תמרים

1 כפית קינמון טחון

1 כף שמן

100 גרם אגוזים או שקדים, קצוצים

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר במשך הלילה.

2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס.

3 מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים למשולשים. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

4 מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

5 להכנת המלית: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.

לכתבה המלאה לחצו כאן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!