אוכל
צילום׃ Foodcollection, GettyImages IL

קציצות פראסה ברוטב דלעת חריף

שאול בן אדרת עם מתכון מיהדות ספרד

שאול בן אדרת | מסעדת קימל | פורסם 01/04/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

לפראסה:

2 קילוגרם כרישה

3 ביצים

3 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים

1 כוס קמח מצה

לרוטב הדלעת:

1 קילוגרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח

2 כפות סחוג אדום

3 כפות שמן זית

2 כפות דבש

2 כפות נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1 הכנת הקציצות: חותכים את הכרישות לפרוסות ומרתיחים אותן. מבשלים עד לריכוך כ-20 דקות. מסננים מנוזלים. 2. טוחנים את הכרישה ואת תפוחי האדמה במטחנת בשר ידנית (אם אין אז במג'ימיקס). מוסיפים את קמח המצה, הפלפל, המלח והביצים. 3. מכינים קציצות מן התערובת ומטגנים אותן 2 דקות מכל צד עד להשחמה. 4. הכנת הרוטב: בסיר מבשלים את הדלעת עד לריכוך במשך 1/2 שעה. מוציאים מן הסיר ומועכים עם מזלג גס. מוסיפים את המלח, הסחוג, השמן הדבש והנענע. מערבבים. 5. מגישים 2 קציצות פראסה עם כף רוטב אחת. ניתן להגיש חם או קר.