צילום׃ Foodcollection, GettyImages IL
קציצות פראסה ברוטב דלעת חריף
שאול בן אדרת עם מתכון מיהדות ספרד
שאול בן אדרת | מסעדת קימל
| פורסם 01/04/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (7 מנות):
לפראסה:
2 קילוגרם כרישה
3 ביצים
3 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
1 כוס קמח מצה
לרוטב הדלעת:
1 קילוגרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
2 כפות סחוג אדום
3 כפות שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה:
1 הכנת הקציצות: חותכים את הכרישות לפרוסות ומרתיחים אותן. מבשלים עד לריכוך כ-20 דקות. מסננים מנוזלים. 2. טוחנים את הכרישה ואת תפוחי האדמה במטחנת בשר ידנית (אם אין אז במג'ימיקס). מוסיפים את קמח המצה, הפלפל, המלח והביצים. 3. מכינים קציצות מן התערובת ומטגנים אותן 2 דקות מכל צד עד להשחמה. 4. הכנת הרוטב: בסיר מבשלים את הדלעת עד לריכוך במשך 1/2 שעה. מוציאים מן הסיר ומועכים עם מזלג גס. מוסיפים את המלח, הסחוג, השמן הדבש והנענע. מערבבים. 5. מגישים 2 קציצות פראסה עם כף רוטב אחת. ניתן להגיש חם או קר.