אוכל
צילום׃ ChameleonsEye, ShutterStock

אוזני המן פריכות במילוי פרג

מתכון לאוזני המן במילוי מסורתי. קיימת גם גרסת פרווה צריך רק להחליף את החלב במים ואת החמאה במרגרינה‬

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 29/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (30 מנות):

לבצק:

3 כוסות קמח תופח, מנופה

1 כוס סוכר

200 גרם חמאה או מרגרינה

2 חלמונים (או 1 ביצה)

1 כפית תמצית וניל

1 כפית תמצית רום

חצי כוס אבקת סוכר

למלית:

רבע כוס חלב

50 גרם חמאה

3 כפות סוכר

2 כוסות גרגירי פרג טחונים

3 כפות דבש או סילאן

2 כפות ממרח תמרים

חצי כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים

1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: לשים את כל החומרים, מלבד אבקת הסוכר, לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר כשעה.

2 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.

עוד מתכונים לאוזני המן

כל המתכונים לפורים

3 מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

4 מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

5 להכנת המלית: מחממים בסיר תוך כדי בחישה חלב, חמאה וסוכר. מוסיפים פרג ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הנוזל נספג.

6 מוסיפים דבש, ממרח תמרים, אגוזי מלך ותמצית וניל. מערבבים היטב ומצננים.

לכתבה המלאה לחצו כאן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!