אוזני המן פריכות במילוי פרג
מתכון לאוזני המן במילוי מסורתי. קיימת גם גרסת פרווה צריך רק להחליף את החלב במים ואת החמאה במרגרינה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
לבצק:
3 כוסות קמח תופח, מנופה
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה או מרגרינה
2 חלמונים (או 1 ביצה)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
חצי כוס אבקת סוכר
למלית:
רבע כוס חלב
50 גרם חמאה
3 כפות סוכר
2 כוסות גרגירי פרג טחונים
3 כפות דבש או סילאן
2 כפות ממרח תמרים
חצי כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים
1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 להכנת הבצק: לשים את כל החומרים, מלבד אבקת הסוכר, לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר כשעה.
2 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.
3 מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.
4 מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
5 להכנת המלית: מחממים בסיר תוך כדי בחישה חלב, חמאה וסוכר. מוסיפים פרג ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הנוזל נספג.
6 מוסיפים דבש, ממרח תמרים, אגוזי מלך ותמצית וניל. מערבבים היטב ומצננים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!