צילום׃ איתמר דווידוב, טרס פזוס, אוכל מקסיקני
צ'ורוס קינמון
הכירו את הסופגניות של דרום אמריקה. הן אמנם לא עגולות, אבל הן מטוגנות ומתוקות וטעימות בטירוף
איתמר דווידוב | טרס פזוס, אוכל מקסיקני
| פורסם 14/12/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
כוס מים
קורט מלח
100גרם חמאה חתוכה לקוביות.
150גרם קמח
3 ביצים
שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
1 כוס סוכר
2 כפיות קינמון טחון
אופן ההכנה:
1 בסיר בינוני מרתיחים את המים, חמאה או מרגרינה והמלח ומסירים מיד מהאש.
2 מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר. מקררים מעט.
3 טורפים את הביצים במטרפה ומוסיפים אותן לאט לאט לבצק. מקררים ומעבירים לשק זילוף עם צנתר 15 קוטר 1.5 ס"מ.
4 מחממים את השמן בסיר רחב. מזלפים את הבצק לנחשים באורך 10ס"מ ישירות לתוך השמן. מטגנים עד הזהבה ופריכות. מעבירים למסננת עם נייר סופג.
5 בקערה רחבה מערבבים את הסוכר והקינמון. מגלגלים את הצ'ורוס עד שהם מצופים בסוכר מכל הצדדים.