אוכל
צילום׃ איתמר דווידוב, טרס פזוס, אוכל מקסיקני

צ'ורוס קינמון

הכירו את הסופגניות של דרום אמריקה. הן אמנם לא עגולות, אבל הן מטוגנות ומתוקות וטעימות בטירוף

איתמר דווידוב | טרס פזוס, אוכל מקסיקני | פורסם 14/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס מים

קורט מלח

100גרם חמאה חתוכה לקוביות.

150גרם קמח

3 ביצים

 שמן לטיגון עמוק

לציפוי:

1 כוס סוכר

2 כפיות קינמון טחון

 

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני מרתיחים את המים, חמאה או מרגרינה והמלח ומסירים מיד מהאש.

2 מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר. מקררים מעט.

3 טורפים את הביצים במטרפה ומוסיפים אותן לאט לאט לבצק. מקררים ומעבירים לשק זילוף עם צנתר 15 קוטר 1.5 ס"מ.

4 מחממים את השמן בסיר רחב. מזלפים את הבצק לנחשים באורך 10ס"מ ישירות לתוך השמן. מטגנים עד הזהבה ופריכות. מעבירים למסננת עם נייר סופג.

5 בקערה רחבה מערבבים את הסוכר והקינמון. מגלגלים את הצ'ורוס עד שהם מצופים בסוכר מכל הצדדים.

>> לכל מתכוני הסופגניות